Asbak nergens voordeliger

Buitenasbak voor 16.00 uur besteld = Morgen gratis bezorgd *

✓ Voor 16.00 uur besteld = Morgen in huis *
✓ Nergens voordeliger & gratis bezorgd *

Asbaktegel / peukentegel

Je ziet ze vaker staan op internet en diverse webwinkels bieden ze aan, de asbaktegel. De asbaktegel is een asbak voor buiten die men in de grond plaats om zwerfafval te voorkomen. Ze mogen dan wel slijtvast gemaakt zijn maar wij zien toch behoorlijk wat nadelen van dit model tegelasbak.

Als we kijken in het straatbeeld, zien wij meestal bij een asbaktegel erg veel sigarettenpeuken rondom de asbak liggen waardoor dit een erg slordig en onverzorgd uitziet. Ook worden er vaak kauwgom en ander klein zwerfafval rondom de peukentegel achter gelaten.

asbaktegel peukentegel

Asbaktegel legen

Wanneer je de asbaktegel moet legen  zal dit zeker na een regenbui zorgen voor behoorlijk wat vettigheid en peuken die drijfnat zijn gaan tevens erg stinken.  Bovendien moet je bij het reinigen de kauwgom er handmatig af gaan schrapen. Tegelasbakken zijn naar onze mening dus eerder een nadeel dan een voordeel.

Kosten van de Asbaktegel / peukentegel

Online kosten de Asbaktegels gemiddeld tussen de €120 & €130,00 excl. BTW en verzendkosten. Er wordt tevens geadviseerd om bij de peukentegel een Signaaltegel Rookverbod te plaatsen, de kosten hiervan zijn ongeveer €50,00 excl. BTW en verzendkosten. Om op een comfortabele manier de asbak te legen word een Comfortsleutel geadviseerd, de kosten hiervan bedragen ongeveer €20,00 excl. BTW en verzendkosten.

Opgeteld ben je dus gemiddeld €190,00 a €200,00 excl. BTW voor een complete Asbaktegel. Maar natuurlijk ben je er dan nog niet, je moet de peukentegel ook nog plaatsen, in vele gevallen moet bestrating worden aangepast tenzij je toevallig nog stoeptegels hebt liggen. Indien dat niet het geval is moet je op zoek naar een bestratingsbedrijf, deze zullen minimaal 1 uur werk hebben om de asbak op een nette en degelijke manier te plaatsen, de voorrijkosten hebben we in dit geval even niet doorgerekend 😊

Alternatief voor de Asbaktegels

Op deze site besteld u makkelijk, voordelig en snel een prima alternatief voor de Asbaktegel / peukentegel. Wij bieden Zowel een wandasbak als een staande asbak die prima geschikt zijn als buitenasbak.